Strategie & (Re)organisatie

Wil je een aantal dimensies van je bedrijf graag eens onder de loupe nemen, maar kijk je er een beetje tegenop? Vrees je dat dit toch weer een intellectuele oefening wordt, met mooie PowerPoint slides die uiteindelijk in de schuif belanden?

We hebben zelf te vaak in bedrijven gewerkt waar veel & slim werd gedacht, maar te weinig concreet werd gedaan. Dat doen wij dus anders: down-to-earth & pragmatisch werken we met jou naar een concreet actieplan, en als je dat wil, begeleiden we ook de implementatie. Het is pas goed als het ook echt werkt.

Strategie

Een nieuw bedrijf? Een andere richting? Of groei in dezelfde richting? Het is nuttig om af & toe eens stil te staan bij waar je met je bedrijf nu staat, en waar je naartoe wil. En hoe de omgeving je daarbij helpt of tegenwerkt.

What got you here won’t get you there.

Meer van hetzelfde doen is vaak niet meer voldoende. Maar wat doe je dan wel? Samen exploreren we hoe je hier bent geraakt, waar je naartoe wil en hoe je daar kan geraken.

Organisatie

Een verandering van koers vraagt ook verandering bij de mensen in jouw organisatie, een andere manier van werken. Hoe krijg je ze daar in mee?

  • Toen jullie nog met 10 waren liepen de dingen nog vanzelf, maar nu er bijna 100 mensen zijn is alles zoveel complexer .
  • Je wil graag dat mensen meer denken en creatiever zijn, maar hoe vaak je het al hebt gezegd, je merkt geen verandering
  • Sommige mensen zouden best wel wat proactiever mogen zijn
  • Er zijn wel managers in je bedrijf, maar geen echt management team
  • Het lijkt soms alsof je er helemaal alleen voor staat

Wij kijken met jou naar de logische samenhang tussen de verschillende departementen, de processen, de scharnierpunten en de mensen zelf. Een nieuwe structuur, een andere manier van samenwerken, of je mensen helpen groeien door gerichte training & coaching – het kan allemaal.

Onze aanpak

Praktisch plan van aanpak

Met een mooi einddoel ben je niks, als de weg er naartoe niet helder is. Wij werken samen met jou (en je team) een helder implementatieplan uit, waarmee je zelf aan de slag kan.

Ondersteuning bij de implementatie

Toch liever wat extra ondersteuning bij de implementatie?

Wij kunnen je helpen met assessments van de mensen, ondersteuning van het veranderingsproces, of bij het geven van gerichte training, coaching en mentoring voor de sleutelpersonen in het proces.

Een nieuwe aanpak vraagt ook om een andere manier van managen – en dan is het vaak wel handig om een klankbord te hebben, en af&toe wat praktische raad en advies.

strategie-amp-reorganisatie