Management Recruitment

Heb je wel eens mensen aangeworven die toch niet helemaal pasten in het bedrijf? Twijfel je nog wel eens of dit wel de juiste kandidaat is? Lijkt het soms alsof er niemand is die echt kan passen in jouw bedrijf?

Er zijn geen perfecte kandidaten – er is wel een manier om de beste kandidaat te vinden voor jouw bedrijf, en te weten hoe je die best kan integreren en managen.

De oplossing is simpel: door de mensen écht te leren kennen – te mogen gaan kijken achter het interview masker. Daar is helaas geen simpele checklist voor die we je kunnen meegeven, maar wij kunnen met onze jarenlange ervaring en diepgaande methodologie dat stukje wel van je overnemen.

Jij beslist of je het op basis van kennis, ervaring en een persoonlijke klik ziet zitten om met een kandidaat in zee te gaan – wij geven je inzicht in de diepere drijfveren en vertellen je wat de do’s en dont’s zijn om hier een succes van te maken.

94% success rate

Ons proces is wat intensiever, we gaan wat dieper, maar dat brengt ook echt iets op. 94% van onze klanten en kandidaten zijn een jaar na de overstap nog steeds heel blij dat ze deze keuze hebben gemaakt. En dat is wat telt voor ons!

1
Intake (bedrijfsanalyse, jobanalyse)

We kijken hierbij niet alleen naar wat er jobinhoudelijk van de kandidaat wordt verwacht, maar ook naar de cultuur va het bedrijf en het team, de interactie met andere afdelingen, enz,

2
Opmaken van het profiel

Op basis van de intake, maken we een Competentie Interactie & Motivatie Profiel op, zodat we samen helder hebben hoe de ideale kandidaat eruit ziet.

3
Schrijven & publiceren van een wervende advertentie

We schrijven een advertentie die naar inhoud en taal aansluit bij de ideale kandidaat, en plaatsen die op de meest relevante kanalen, zodat de juiste mensen zin krijgen om te solliciteren.

4
Selectie van kandidaten tijdens een eerste interview

Wij ontmoeten alle kandidaten die op CV relevant zijn in een persoonlijk gesprek, zodat we precies weten wie er achter het CV zit – en informeren ook alle kandidaten die niet weerhouden werden.

5
Voorleggen van relevante kandidaten

We stellen je de kandidaten voor die het best aansluiten bij het gewenste profiel, zodat jij kan kiezen wie je wil ontmoeten.

6
Eerste gesprek bij de klant

Alleen jij kan voelen of de ‘click’ met de kandidaat er is, en of je jezelf met deze persoon ziet samenwerken.

7
Assessment van eindkandidaten

Die kandidaten waar je jezelf mee ziet samenwerken, nemen wij mee in een diepgaand assessment, zodat we je helder kunnen adviseren in de finale keuze.

8
Integratie van de finale kandidaat

Een nieuwe collega, dat is voor iedereen een aanpassing. Samen met jou, zorgen we ervoor dat de belangrijke dingen besproken worden, vanaf dag 1.

Attitude en motivatie

Het is natuurlijk belangrijk dat de kandidaat de functie kàn doen: dat hij slim genoeg is, dat zij relevante ervaring heeft, … Maar wat zo mogelijk nog belangrijker is, is de attitude van de kandidaat en zijn motivatoren.

Wat ben je met een manager die wéét hoe je best een team kan aansturen, maar niet het geduld heeft om dat ook echt te doen? Wat ben je met iemand die haar energie haalt uit het zelf uitwerken van alle details, als de focus van de functie ligt op people management?

Maar hoe weet je dat dan op voorhand?

Naast de concrete ervaringen van een kandidaat, kijken wij in het assessment ook naar de onderliggende hefbomen van het gedrag – waarom doet iemand wat hij doet? En waarom doet hij het zo?

Inclusief assessment

De eindkandidaten nodigen we uit voor een assessment, waarin we vooral kijken naar de onderliggende hefbomen van het gedrag. Dingen zoals:

  • Wat zet iemand in actie?
  • Hoe bouwt iemand relaties op?
  • Hoe neemt iemand al dan niet ownership?
  • Hoe bouwt iemand credibiliteit op?
  • Wat motiveert iemand – niet alleen in de omgeving, maar ook op gebied van waarden en normen?
  • Wanneer staat iemand in zijn kracht, wat kan hem eruit halen, en hoe gedraagt die zich dan anders?

Inclusief integratie

Voor ons stopt het niet op het moment dat de kandidaat tekent. Nu begint het pas! Samen met jou, zorgen we ervoor dat de belangrijke dingen besproken worden, vanaf dag 1.

Het is voor elke kandidaat en elk bedrijf een hele aanpassing, zo’n nieuwe job. En hoe goed iedereen het ook wil doen, soms wringt er wel eens iets. Die spanningen zijn eigenlijk goed te voorspellen. Wij zorgen ervoor dat zowel de kernkwaliteiten als de daaraan verbonden valkuilen openlijk worden besproken tussen de nieuwe medewerker en zijn manager, zodat niemand voor grote verrassingen komt te staan. Niet in die eerste week, en ook niet wanneer iedereen van zijn roze wolk is afgedaald en het weer business as usual wordt.

Een goede manager komt hier zelf natuurlijk ook achter – maar waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken?