Ons management model

Wat is het verschil tussen een manager en een ‘niet-manager’?

Dat zit vooral in de bijkomende dimensies van de rol. Het gaat niet langer over wat jij zelf inhoudelijk kan bijbrengen en doen (je expertrol), je krijgt er een heleboel verantwoordelijkheden bij, die vaak niet eens zo helder geformuleerd zijn.

People Management rol: hoe geef je richting aan je team, hoe doe je ze groeien en evolueren, hoe stuur je ze bij? Vaak wordt ervan uitgegaan dat je dit wel ‘gewoon weet’, of al doende leert – maar het is zoveel gemakkelijker en effectiever wanneer je weet hoe mensen in elkaar zitten, en hoe je ze positief kan beïnvloeden.

Overlegrol: het wordt je vaak niet verteld, maar je hebt nu ook een verantwoordelijkheid om samen met je peers en je manager over de grenzen van de afdelingen samen te gaan werken.

En soms krijg je daarbij dan ook nog een project management rol bij.

Je bent ook niet langer alleen met het uitvoerende operationele bezig. Je neemt geregeld een stap terug naar het tactische niveau om te zien hoe je dingen structureel beter kan aanpakken. Je geeft misschien input naar het strategische niveau, en je zorgt in elk geval dat wat jij in jou afdeling doet kadert binnen de strategie.

Wij helpen jou om tijd te creëren voor deze bijkomende verantwoordelijkheden en te zorgen dat je alle bordjes in de lucht kan houden – op jouw manier.

Contacteer ons Terug naar Training en Coaching